ساختار مخازن مایعات اکسیژن و نیتروژن Cryotainer

مایعات کرایوجنیک ( اکسیژن و نیتروژن مایع ) بدلیل سرمای خیلی زیاد ، می بایست در تانک های دوجداره و مخصوص به نام کرایوتینر (Cryotainer) نگهداری شوند ، تا کمترین پرتی و تلفات محصول را داشته باشند .کرایوتینرها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند ، تا بتوانند مایعات کرایوجنیک با دمای -196 درجه سانتیگراد را در محیطی با حداکثر دمای 50  درجه سانتیگراد در درون خود حفظ نمایند .

مخزن داخلی کریوتینرها از استنلس استیل آستنیتی (Austenitic stainless steel) ساخته شده است . تا در مقابل دمای خیلی پایین مقاومت داشته باشد .


مطالعه بیشتر

Cryotainer

در ساخت این نوع مخازن سعی شده تا راه های انتقال گرما به مخزن داخلی را به حداقل ممکن رشانده ،  از تلفات و پرت شدن محصول تا حد امکان بکاهند و مدت زمان ذخیره سازی آنرا به حداکثر برسانند .

درطبیعت گرما از سه طریق انتقال پیدا می کند لذا در ساخت مخازن کرایوتینر با این سه طریق انتقال گرما که به شرح ذیل می باشند مقابله می شود .

انتقال حرارت از طریق جامدات با تماس مستقیم

Conduction

زمانی که دو جسم اختلاف دما داشته باشند و به هم متصل شوند ، دما از جسم گرمتر به جسم سردتر انتقال پیدا می کند ، تا زمانی که دمای هر دو مساوی شوند ، مثال: اگر یک فلز سرد را روی فلزی گرم قرار دهیم ، آنهم گرم میشود.
برای جلوگیری از این طریق انتقال گرما ، مخازن Cryotainer را دوجداره می سازند و هر دو تانک داخلی و خارجی توسط بست هایی از استنلس استیل به هم متصل می شوند . اگرچه این فلز گرما را بیشتر از چوب و فایبرگلاس انتقال می دهد ، ولی این بست ها باریک ساخته شده اند تا کمترین گرما را انتقال دهند .

انتقال گرما از طریق سیالات با جابجایی مولکولی

Convection

این امر زمانی اتفاق می افتد که یک قسمت از مایع یا گاز گرم شده ، به موجب انبساط و فاصله گرفتن
مولکولهای آنها و سبک شدنشان به بالا حرکت می کنند . بخشی از گاز یا مایع که سرد ، منقبض و سنگین تر هستند جایگزین آنها می شوند . مثل بخاری روشن در یک اتاق و به چرخش درآمدن و جابجایی هوای درون اتاق .
برای جلوگیری از این طریق انتقال گرما، هوای بین دو جداره تانک را وکیوم (خلاء) می کنند ، تا مولکولهای هوا باعث انتقال گرمای جداره بیرونی به تانک داخلی نشود ، و بین دوجداره را از پودر سفید رنگ پرلیت که بهترین نوع آن سنتوسل Santocel است پر می کنند ، تا با کمک این عایق و خلاء ایجاد شده ، انتقال گرما از طریق جابجایی مولکولهای هوا را به حداقل برسانند .

انتقال گرما از طریق تابش نور یا امواج الکترومغناطیسی

Radiation

در این نوع انتقال گرما معمولا” هیچگونه تماسی بین منبع گرما و جسم گرم شونده وجود ندارد . انرژی گرمایی که بوسیله نور یا امواج الکترومغناطیسی منتشر می شود ، توسط اتم جسم جذب شده و موجب جهش الکترون آن به سطح انرژی بالاتر می شود . مثل گرمای خورشید که هر جسمی را گرم می کند.
برای مقابله با این نوع انتقال گرما ، بدنه خارجی تانک ها را با استفاده از دو لایه رنگ پوشش می دهند، پوشش اولی جهت مقابله با خوردگی (کروژن) و پوشش بعدی با اپوکسی پلی یورتان سفید جهت بازتاباندن نور و گرمای خورشید .

درباره پرستلی

صنایع گازی پرستلی با تجربه کاری بیست و پنج ساله خود در زمینه تولید گازهای اکسیژن و نیتروژن مایع در سال ۱۳۹۲ احداث و به بهره برداری رسیده است . این گروه با تأمین بخشی از نیازهای صنایع دارویی ،شرکت های مواد غذایی ، شرکت های ریخته گری ،برش لیزر، کابل سازی ، صنایع شیمیایی و بیمارستانها گامی کوچک در جهت خودکفایی کشور عزیزمان ایران برداشته است .
 


صفحه نخست

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *