1- تست خلوص Purity test
برای خلوص گیری از دو نوع دستگاه تست استفاده می شود (a) دستگاه آنالیزر دیجیتالی که بصورت On line خلوص اکسیژن یا نیتروژن تولیدی را نشان می دهد .
(-b) دستگاه بورت که با استفاده از محلول آمونیاک ،نشادر و آب مقطر بعلاوه براده مس توسط اپراتور مربوطه در هر ساعت خلوص گیری انجام می گردد .
2- تست بو Odor Test :
مایع اکسیژن معمولا بی بو است . در صورتی که بوی خارجی به خود گرفته باشد قابل استفاده در مصارف طبی نمی باشد . لذا طبق موارد زیر تست بو Odor test انجام می گیرد . در صورت وجود بو در اکسیژن مایع که خیلی بعید است ، مایع تولیدی تخلیه ،تانک ذخیره پرژ و دستگاه دیفراست می گردد .
ضمنا” اگر مایع اکسیژن مدت زمان زیادی در تانک ذخیره بماند ممکن است بوی خارجی بگیرد .
تجهیزات مورد نیاز تست بو Odor test :
1- ظرف (Beaker) 400 میلی لیتری
2- در پوش شیشه ای (Watch Glass)
3- فیلتر کاغذی خشک (Dry Filter Paper)
4- یک عدد پنس
نحوه انجام کار:
1- یک عدد فیلتر کاغذی خشک داخل ظرف بیکِر قرار دهید .
2- مقدار 200 میلی لیتر اکسیژن مایع را در بیکر تمیز بریزید .
3- بیکر را در یک جا ی ثابت قرار دهید و درپوش شیشه ای را روی آن بگذارید ، این در پوش جهت جلوگیری از ورود بوی محیط به بیکر می باشد.
4- اجازه دهید تا مایع تبخیر شود ، زمانی که مایع داخل بیکر تبخیر شد و بخار روی بیکر ناپدید و دمای آن با دمای محیط یکی شد ، درپوش را بردارید و بیکر را بو بکشید و توسط پنس فیلتر کاغذی را هم بو کنید ، در صورت وجود هرگونه بوی خارجی اکسیژن مایع برای تنفس قابل استفاده نمی باشد .
خلوص نیتروژن مایع تولیدی که توسط دستگاه آنالایزر بصورت On line بین 2-5 ppm کنترل می شود و خلوص اکسیژن مایع که بین 99/5 تا 99/9 درصد می باشد . راس هر ساعت توسط اپراتور در لاگشیت مربوطه ثبت می گردد .